September 

Nå er det høst og tid for å nyte siste rest av hagesesongen, høste inn fra kjøkkenhagen og klargjøre hagen for våren.  

Det nærmer det seg slutten, men hvis du har tenkt å holde liv i drivhuset og blomstene i krukker en måneds tid til, bør du ikke stoppe å gjødsle ennå! I drivhuset gjødsler vi selv inntil to uker før vi rydder.  Ute lar vi de fineste sommerblomstene stå til frosten tar dem, og disse har vi nå gitt litt gjødsel. Slutter vi å gjødsle, stopper blomstringen fortere opp. 

 

Det kan også være lurt å ta en runde i blomsterbed og luke ugresset nå. Det vil spare deg for mye jobb til våren.  Ugress har god vekstkraft og kan både etablere seg som rotugress eller spre frø selv etter de første frostnettene. Du kan også dekke jorden med for eksempel bark, løv eller halm for å hindre ugresset. 

Du kan også beskjære frukttrærne er når du er ferdig med innhøstingen. Dette er spesielt gunstig på steinfrukt som kirsebær og plomme. Fjern også mumie frukter(tørr og råtten frukt) som henger igjen på trærne, disse kan ha smittsomme soppsykdommer. 

Nå er det også en god tid for å plante på nytt, for eksempel stauder, trær og busker. Det er  også fint å flytte planter som vokser på feil sted i hagen.

 

 

Høsten er også tiden og sette blomsterløk i potter og bed. Utvalget av tulipaner, krokus, påskeliljer er stort. Når du skal kjøpe løk er størrelsen på løken viktig for at du skal få et best mulig resultat. Vi leverer løk i store størrelser av proff kvalitet som vi pakker selv for at vi skal gi deg best mulig utgangspunkt for en vellykket blomstring til våren.  

Se vårt utvalg her: