Etablering av blomstereng.

Å etablere blomstereng er ikke så vanskelig. Vi anbefaler de ettårige blomsterengene fordi de blomstrer mye kraftigere og er tilpasset de fleste jordtyper som finnes i hager. Plantene tåler også litt mer gjødsel og konkurrerer litt mot ugress.

Det viktigste er at jorden der du ønsker å så blomstereng bør være fri for andre vekster. Særlig flerårig ugress vil fort få overtak på de sarte blomsterplantene. Våre ettårige arter er mer robuste og vil i de fleste tilfellene være lettere å lykkes med enn våre flerårige blandinger. For å lykkes med en flerårig blomstereng, bør jorden være litt skrinn og være godt drenert. den må være fri for flerårig ugrass.

På høsten anbefaler vi å dekke området du skal bruke til dette med jordekkeduk, aviser og bark eller noe annet som dreper ugresset utover høsten. På våren vil du da ha en "ren" overflate når du tar vekk dekket. da kan du lufte litt i det øverste jordlaget og så frøene!

Såing: rak jorden som  skal tilsås med en rive, og så ut frøene. Rak forsiktig over på ny slik at frøene dekkes litt. tråkk til med føttene, eller bruk en plenrulle. Vann deretter, og sørg for at jorda ikke tørker ut i spireperioden som kan vare 1-3 uker avhengig av temperatur. Såtid er typisk fra jorda er lagelig i april og til og med 15 juni. Tidligere  såing gir tidligere blomstring. De flerårige blandingene kan også høstsåes fra 1 august til 15 september.

Vi anbefaler 1-2 gram pr kvadratmeter. For å så ut så lite frø, kan det være en ide å blande ut frøet i sand eller sagflis.

Dekk gjerne med fiberduk etter såing for bedre spireforhold, men dette er ikke nødvendig.